Nou ik wel.

So, there I said it.

Jarenlang grapte ik erover… Er komt een dag, dan sta je op het verkeerde lijstje… alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Misschien is het ook wel zo.
Maar de dag dat ik erop stond, was vreselijk pijnlijk.

Wat het vooral pijnijk maakt is dat er een taboe op rust. Echt dit is niet mijn overtuiging, want ik merk het bijna dagelijks.

Eerlijk hierover praten blijkt een dingetje… Ik weet er alles van.

Je hebt jarenlang een prachtige carrière en dan..komt zomaar die ene dag.

De dag dat je plots niet meer één van de  kwartiermakers bent…

Of een van de trekkers….

De dag jij niet meer meeschrijf aan de change….

Eigenlijk weet je het dan al… Je staat op dit lijstje.

En ondanks dat het ons bijna allemaal overkomt (ja ook mannen!) praten we er vaak niet openlijk over.

Doordat we onszelf gediskwalificeerd voelen.
Alsof plotseling al die succesvolle jaren waarin we van waarde waren niet meer meetellen.
Want zo voelt het namelijk. Been there…

Maar zo is het niet.

Het knakt de meeste van ons (tijdelijk). Het doet van alles met je zakelijk, maar bovenal als mens.

Het verkeerde lijstje is niet exclusief en spaart je helaas niet. Maar vaak is het wel een aanleiding om zaken anders te gaan doen. Na te denken over jezelf. Hoe je hierna zaken anders wilt aanpakken.

𝙕𝙤 𝙞𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙢𝙞𝙟 𝙖𝙡𝙩𝙝𝙖𝙣𝙨 𝙬𝙚𝙡 𝙜𝙚𝙜𝙖𝙖𝙣.. 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙬𝙖𝙨 𝙞𝙠 𝙣𝙤𝙤𝙞𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙙𝙤𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙞𝙣 𝙞𝙠 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙩𝙖𝙡𝙚𝙣𝙩 𝙠𝙬𝙞𝙟𝙩 𝙠𝙖𝙣!

Maar eerst nog even je story op orde: ‘ Ik heb een sabbatical’ of ‘ Ik ben zelf vertrokken hoor…’

Je loopt er nou eenmaal niet mee te koop, vooral omdat je ergens denkt dat het aan jou ligt. Wat heel vaak totaal niet het geval is. Gewoon niet.

En juist omdat het ons zovelen van ons overkomt, zullen we hier gewoon over gaan praten?

Dus: ik stond op het verkeerde lijstje. Heb iij dit ook wel eens meegemaakt?

Herkenbaar?

Dit is een H2 titel

Lorem ipsum odor amet, consectetuer adipiscing elit. Montes consectetur ligula dictum condimentum conubia. Maximus cubilia fusce nibh aenean. Lorem habitasse himenaeos interdum. Nam sociosqu ligula ridiculus tortor taciti proin primis. At imperdiet suscipit auctor. Ornare tortor tempor metus. Cubilia natoque dictum ligula ex eros nostra. Himenaeos congue facilisis vulputate elementum. Tempus tellus ultrices habitant dis sapien pharetra felis.

Dit is een H3 titel

Proin tortor inceptos magnis dapibus sed eget non. Primis pharetra finibus vulputate risus. Volutpat hendrerit vel sem lectus tristique. Sit commodo primis magnis vehicula torquent. Ut rhoncus tempus; congue ligula cras sit. Vehicula senectus sem vulputate consectetur luctus. Orci ultricies nulla tempus etiam; adipiscing amet maximus?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Gerelateerde blogs

  En toen was ik directeur van mijn eigen bedrijf
  14 juli 2024

  En toen was ik directeur van mijn eigen bedrijf

  Zojuist kreeg ik een email van mijn notaris: Je bent nu algemeen directeur van je eigen B.V…

  Ik laat het nog even bezinken. Wat een gevoel!
  Want deze verandering van mijn bedrijf betekent zoveel…

  Het dal waaruit ik kwam, nadat ik in augustus 2021 voelde dat ik geen identiteit meer had toen ik uit dienst ging bij KPN. Mijn Linkedin profiel moest aanpassen. Na 25 jaar in de WW. Wat een afgang.

  Maar hoe anders werd het.
  Door de WW leerde ik van de startersregeling van het UWV en kon ik proeven aan het ondernemerschap. Een half jaar proberen…

  Hoe erg ik toen wiebelde. Van topvrouw moest ik zakenvrouw worden en mijn eigen zaak runnen. Eerst freelancer. Maar daarna echt als ondernemer. Niets meer stakeholdermanagement, politiek en 4Q-besturing maar ideale klant, marketing, funnels en propositie.

  Van onzichtbaar naar zichtbaar.
  Ik kwam, zag en ga hier nooit meer weg.

  Ik wil elke dag vrouwen (en ook mannen!) inspireren, motiveren en verbinden met elkaar en met mij. Persoonlijk leiderschap versterken vanuit genialiteit, kernwaarden en zingeving.

  Ik wil vrouwen (en ook mannen), die op ditzelfde punt staan als ik ooit stond, succesvol laten zijn in hun business. Ex-corporates zoals ik, die wiebelen in hun transformatie naar ondernemerschap in de rol van zakenvrouw (man).

  En ik wil dat vrouwen (en mannen) op basis van authentiek leiderschap succesvol zijn in hun rol in die grote organisaties. We hoeven echt niet allemaal ondernemer te worden, gelukkig niet zeg!

  Die rol van mentor is de mijne en dat is ook de functietitel die ik met trots draag. Sinds vandaag aangevuld met de functie van algemeen directeur.

  Maak er nog een geweldige dag van!
  Warme groet,
  Annemarie

  en deze mooie foto is van Manola van Leeuwe

  Geen identiteit…
  14 juli 2024

  Geen identiteit…

  Op 1 augustus 2021 startte ik mijn linkedin op. Met tranen in mijn ogen. Die ochtend ging ik uit dienst en paste ik mijn profiel hierop aan.

  Ik voelde me zo identiteitsloos. Geen ‘director’ meer.

  Wie was ik eigenlijk nog?

  Bij het aanpassen van mijn profiel, zette ik mijzelf op beschikbaar voor recruiters. Uiteraard niet voor mijn netwerk. Stel je voor! Ik wilde echt niet dat iedereen zou zien wat voor loser ik was.

  Binnen een week zat ik ergens op gesprek. Een COO rol (zou prachtig hebben gestaan op mijn linkedin). Ik zat daar aan tafel en ze ontvouwden hun plannen en deelden hun kernwaarden, missie en visie.

  Ik voelde enorme weerstand.

  Ik was al 25 jaar kernwaarden van mijn vorige werkgever geweest, kon ik het nog opbrengen om me weer in de kernwaarden van een ander in te leven?

  Nee.

  In de auto naar huis nam ik het besluit.
  Profiel weer op ‘niet beschikbaar’.

  De trigger om mijn eigen visie, missie en kernwaarden te onderzoeken was enorm sterk. Net zo sterk als de weerstand om mij weer te willen identificeren met die van een ander.

  Stapje voor stapje ontdekte ik ze en nu leef ik er letterlijk.
  Persoonlijk, eenvoud en vertrouwen (oud KPN kernwaarden) werd ‘Inspireren, motiveren & verbinden’.

  Alles wat ik doe komt voort uit mijn kernwaarden.
  Het vinden van je kernwaarden maar ook je drijfveren en sterke eigenschappen zijn een van de belangrijkste sleutels in persoonlijk leiderschap! Ze vormen de basis in het hashtagleiderschapsprogramma 100dagen!

  Daarom geloof ik ook zo in mijn hashtag100dagen programma. Omdat dit namelijk alles omvat waar ik voor sta vanuit mijn kernwaarden en drijfveren!

  Stuur mij een DM voor de eerstvolgende datum!

  Maak er nog een mooie dag van!
  Warme groet,
  Annemarie

  __________________________
  Ik ben mentor van Topvrouwen!

  Ik wil je hashtaginspireren.
  Het kan anders, ook voor jou! Inspireren komt van het woord: in spirare. Dit betekent inademen of inblazen! De ziel of de geest ergens inblazen! Dat is exact wat ik hoop te bereiken voor jou! Dit ik je mag bezielen!

  Ik wil je hashtagmotiveren.
  Motiveren betekent letterlijk ‘onderbouwen’. De reden waarom jij iets doet of wilt.
  Maar motiveren betekent ook dat ik jou aanspoor om iets te doen, dat ik je prikkel of stimuleer.

  Ik wil graag met je hashtagverbinden!
  Verbinden is de energie die tussen mensen ontstaat als zij zich gehoord, gewaardeerd en gezien voelen. Het gaat om elkaar iets gunnen en geven zonder daar (gelijk) iets voor terug te wensen.

  STAY
  21 juni 2024

  STAY

  Elke dag als ik mijn linkedin open zie ik berichten van topvrouwen die afscheid nemen. Na lange carrières. Succesvolle carrières.

  Vaak zelfs zonder dat ze een nieuwe baan hebben!

  Maar gewoon omdat ze het ‘zat’ zijn. En nee het zijn geen prinsesjes die niets gewend zijn he? Het zijn keihard werkende vrouwen die gewoon niet meer de energie kunnen opbrengen om elke dag op kracht resultaten neer te zetten.

  Topvrouwen die ooit werden opgeroepen: een slimme meid is op haar toekomst voorbereidt. We werden ooit gevraagd om ‘verstandig’ te kiezen. Een verstandige studie, een verstandige carrière.

  Maar soms is verstand alleen niet genoeg. Want dan speelt je gevoel zo hoog op dat je dit niet langer kunt negeren.

  Het houdt gewoon op.

  Ik spreek ze. Ik ken ze persoonlijk.
  Ik mag ze vaak helpen om te zoeken naar hun drijfveren (ze weten vaak niet meer hoe ze dat moeten schrijven) en we gaan ontrafelen waarin je ‘goed’ bent en waarin je ‘geniaal’ bent.
  Overeenkomst tussen die twee is dat we in allebei heel goed zijn, maar het ene geeft energie en doen we vanuit kracht.. het andere kost energie en doen we op kracht (voel je het verschil?).

  En we gaan nadenken over hun eigen kernwaarden. Of beter voelen wat hun kernwaarden zijn.
  Want na zulke lange carrières zijn ze meestal de kernwaarden van de organisatie geworden en hebben ze geen idee meer wie ze zelf zijn.

  En dan ligt een burn/bore-out op de loer…

  Nee dit klinkt niet positief en meestal ben ik dat wel.

  Maar deze topvrouwen trekken zelf de stekker uit hun carriere juist om geen burn-out of bore-out te krijgen.

  Gaan ze keihard aan zichzelf werken en voelen ze soms al na een paar weken weer wie ze echt zijn. Is het dan klaar?
  Nee, want veranderen is als het trainen van een spier. It takes time. En een hoop commitment, consistent en consequent. Maar bovenal met compassie. Veel zelfliefde. En jezelf op 1 zetten.

  Van een magere 5 geven ze zichzelf een 9 en soms zelfs die 12!
  Omdat ze eindelijk voor zichzelf hebben gekozen.

  Maar verdorie, we hebben die topvrouwen juist in de organisaties nodig! Ook die senior topvrouwen. Juist die senior topvrouw!

  We moeten echt eens in actie komen om deze vrouwen te behouden!
  Want diverse teams scoren aantoonbaar beter! Dus je hebt mannen EN vrouwen nodig!

  En die uitstroom dus stoppen!

  Ja, ik ben er zelf ook eentje van.
  Ik ben gelukkig geworden in mijn nieuwe carriere, maar neem van mij aan: niet iedere topvrouw is ook geschikt voor ondernemerschap. Gewoon NIET.

  En daar waar ik mij altijd ver hield van programma’s ontwikkelen voor bedrijven, omdat ik geen zin heb ik corporate procedures, voelde ik toch dat het nodig is.

  Topvrouwen behouden IN hun rol! STAY!

  Mocht er een corporate of andere grote organisatie met aanzienlijk vrouwelijke uitstroom met mij willen sparren hierover, dan hoor ik het graag!
  Ik heb tot eind dit jaar plek voor 1 organisatie.

  Let’s do this!