Lieve Topvrouw, thuis zeggen wij altijd: ‘met aardige mensen dempen we de gracht’. Alsof #aardig zijn niet belangrijk is. Ik kom daarvan terug. Aardig zijn is belangrijk.

En toch…

Wat maakt het zo ingewikkeld?

Gewoon een beetje aardig zijn. 

Ik aarzel dit te posten, want alles wat je aandacht geeft groeit.. maar ik ga het wel doen.
Het zit me namelijk dwars. Sterker nog ik heb zelfs een podcast opgenomen hierover. Al een week geleden. Staat nog in offline.

Waarom?
Omdat ik denk dat ik over het randje ga met dit onderwerp.

Ik vind het knap irritant als je onaardig bent. Ik weet dat ik beter geen ‘waarom’-vragen moet stellen want daarin zit een oordeel. Dus ‘wat maakt’ dat je soms onaardig bent?

Voorbeeld: ik stuur een connectieverzoek via LinkedIn. Soms krijg ik zulke onaardige reacties. 

Ik kan daar niet bij. Ik bereid graag mijn netwerk uit. Sterker nog, ik zou het liefst alle topvrouwen (en topmannen) in Nederland kennen. Dat is onmogelijk, maar ik ben aardig onderweg. Waarom? Omdat ik vind dat wij elkaar kunnen versterken. Op positieve wijze! Door te #verbinden. En daarbij heb ik ondertussen een zeer waardevol netwerk opgebouwd, waartoe ik je uitnodig. Ook waardevol voor jou!

Maar soms komen er zulke onaardige reacties. En, omdat ik jou heb benaderd, voel ik me nog verplicht hierop te antwoorden. 

En dat ga ik niet meer doen!
Swipe to the left, als je niet wilt connecten. 
Alles is oke. Maar blijf aardig.

Ik heb mijn dilemma besproken met andere topvrouwen in de afgelopen week. En weet je: ze herkennen het allemaal. Onaardige reacties van andere vrouwen. Ze doen er stoer over, alsof het erbij hoort… Onaardige peers, onaardige vrouwelijke leiders. We staan onderdruk dus gaan we bashen.
Of een stuurgroep met alleen maar vrouwen. Hoe nasty dat af en toe toegaat daar. Hoe lastig dat is. Los van het feit dat het niet effectief is. Eerlijk je verhaal delen, is daar geen sprake van!

Ik heb eerder al geschreven over team #sisterhood en team #wijvennijd

En nu zo aan het einde van het jaar doe ik nog maar weer een poging. Zullen we gewoon aardig zijn? Ga eens uit van de goede intenties van de ander. En bedenk dat jouw onaardige reactie alles over jou zegt, niet over de ander.

Tja, waarom aarzel ik met posten? Nou omdat ik nog een stemmetje in mij heb die zegt: vinden ze je nu nog wel aardig? Die topvrouwen? 
Vandaag heb ik de moed verzameld om tegen mijn stemmetje in te gaan: Ik wil dit delen!

Dus als je ook van team #aardig bent, geweldig! Laten we verbinden en elkaar steunen. De grotere opdracht van topvrouwen is enorm! We kunnen dit, maar laten we aardig zijn. Voor elkaar, naar elkaar. Aardig zijn naar elkaar helpt hierbij! We voelen ons vaak al zo alleen.

En mocht je zin hebben in verbinding met andere aardige topvrouwen? Kom dan lunchen op 9 december! Gewoon aardig! I love it!
https://lnkd.in/e-T35BFV

Tot dan!

Warme groet,
Annemarie

ps: mijn podcast mag je snel verwachten!