Lieve topvrouw, mag ik het eens met je hebben over je ‘circle of influence’….
 
Hoe werkt dit voor jou? Speel jij op de juist manier met jouw beïnvloeding of juist niet?

Probeer jij alles te beïnvloeden ook als het niet jouw business is? Of is het voor jou juist een duidelijk kader: not-my-cup-of-tea? Ergo, hier kan ik niets mee!
 
In mijn gesprekken met jou herken je (helaas) dat je vaak met acties rondloopt, waar jij eigenlijk niet voor de in lead bent. Of nog erger, punten of acties die jij niet kunt beïnvloeden.

Het is niet zo dat we alles maar naar ons toe trekken omdat we onszelf een mega circle of influence toekennen. Maar, het komt wel regelmatig voor we al ja gezegd hebben, voor we hierover goed nagedacht hebben.
 
En als we dan eenmaal ja gezegd hebben, dan zijn we zo commited dat we het afmaken. Wel of niet in de lead, wel of geen invloed.
Hoe dan ook. We zullen het oplossen. Want wij zijn betrouwbaar.
 
Maar, mag ik je hierover een paar vragen ter overwegingen meegeven?

Wat zou er gebeuren als je een keer nee zegt in plaats van ja? 

Of, wat zou er gebeuren als je teruggeeft dat je vindt dat je eigenlijk niet voldoende in de lead kunt zijn of niet voldoende van invloed kunt zijn? Maakt dat jouw positie zwak? Nee, juist niet. Het maakt je juist krachtig. Waarom? Het is namelijk een feit dat als je zelf onvoldoende van invloed hebt, jij niet snel de beste oplossing kunt leveren.

Of, wat doet het met de drukte in jouw hoofd als je vanuit commitment toch vasthoudt? Juist die punten die je maar lastig kunt oplossen en waar je aan vasthoudt (waarom toch?) die nemen extra balast in in jouw koppie. 

En weet jij hoeveel tijd je krijgt als je stopt met dingen die je eigenlijk niet zou moeten doen? En wat zou je daarmee kunnen doen? Extra tijd…!! 

Er zijn vast meer overwegingen. Maar daar gaat het niet mij niet om. Ik wil je aan het denken te zetten.
Het zijn vaak blinde vlekken..! 
 
Als je dus al redelijk druk bent, hierin kun je zelf sturen. Dat is pas efficiënt en effectief.
 
Als je dan toch bezig bent, check gelijk eens waar je nu werkelijke je tijd aan kwijt bent. Heb jij daar eigenlijk beeld bij? Hoe effectief ben je? Hoe efficiënt ben je eigenlijk? Heb jij dit in beeld?
 
Wellicht valt daar nog een hele slag te slaan waardoor je zomaar tijd overhoudt? Tijd voor zaken waar je van invloed bent, onmisbaar of gewoon tijd voor jou!
 
Commited en betrouwbaar.
 
Hoe zit dat bij jou? Kun je wellicht wat inzicht gebruiken voor je eigen blinde vlekken hierin? Stuur me gerust een dm! Of kijk even op https://lnkd.in/eKahjYuk
 
Warme
groet, Annemarie