lieve topvrouw, elke zondagochtend start ik met een reflectie op de afgelopen week en zet ik commitment op de aankomende. Voor de mensen die mij al langer volgen is bekend dat ik altijd rond 5 uur op sta en dan een vaste routine doorloop. Waarom? Omdat dit voor mij de fijnste basis vormt voor een goede dag.

Recent volgde ik online een discussie of routine nu een verlangen is of wat het je oplevert. Het zette mij aan het denken. Voor mij is het hebben van routine namelijk een verlangen en het levert mij heel veel op. Maar goed, ik ga nu eenmaal lekker op structuur, zonder dat ik een spoortje blauw in mijn profiel heb. Hoe werkt dit voor jou? Is routine een verlangen?

Als ik alleen merk dat ik mijn routines voor langere tijd verwaarloos dan is het tijd om in actie te komen. Zoals nu. Dan verlang ik er weer naar….

Door de drukte in mijn bedrijf, merk ik dat sporten erin sluipt. Dat ik ongemerkt weer regelmatig koolhydraten eet (ga ik niet goed op) en dan is het tijd om de boel weer even strak te trekken (letterlijk & figuurlijk hahah). Ik weet gewoon dat ik me er beter door voel, dus waarom verslons ik het dan toch? Weet je, het hele antwoord op die vraag boeit mij eigenlijk niet. Ik weet wat het effect is van een fijne routine voor mijzelf dus ik pak graag de draad weer op.

Vandaar dat ik vanmorgen vroeg al startte met reflectie en een commitment heb gezet op de aankomende week. Nee niet wachten op maandag, gewoon vandaag! Minimaal 10k stappen, op mijn voeding letten en een half uurtje fitness. Gewoon elke dag.

Wie doet er mee? Zullen we er een #challenge van maken? Tot de kerst? Geen zware doelen, gewoon letten op bewegen en voeding!

Naast dit inzicht tijdens mijn reflectie, voelde ik enorme dankbaarheid voor afgelopen week. Ik heb me mogen omgeven met allemaal Surinaamse zussen om te praten over een handelsmissie voor vrouwen naar Suriname. #sisterhood.

Ik heb #waardevolle ontmoetingen gehad met andere topvrouwen die mij hebben weer aangezet tot nadenken. Zowel online, fysiek als gedurende mijn eerste webinar afgelopen maandag!

Een mooie podcast met een andere topvrouw gemaakt over #schaamteloos falen en daar sterker uitkomen!

Ik heb nieuwe klanten mogen verwelkomen en bestaande klanten weer een stap verder mogen brengen. Vooral dat laatste, dat is waar ik het voor doe!

Topvrouwen weer laten geloven in zichzelf!

Dat ze èn #succesvol èn #gelukkig kunnen zijn in alle rollen in hun leven! Omdat ze keuzes maken met hun hart, in #zichzelf geloven en niet meer #verdwalen!

Ik sluit altijd graag af met een overweging. Zo ook vandaag. Lieve topvrouw, hoe reflecteer jij? Hoe zet jij commitment? Hoe werkt dit bij jou? Of werkt dit voor jou helemaal niet zo? Is routine voor jou helemaal geen verlangen? Laat het mij weten! Ik leer graag van hoe jij jouw balans houdt en toch focus op je missie in jouw leven!

Oke, tijd voor half uurtje fitness! Ik wens jullie een fantastische zondag toe!

Warme groet, Annemarie