Lieve topvrouw, sommige zaken laten zich niet eenvoudig oplossen. Dit was de uitkomst van een gesprek dat ik vorige week had met een klant.

Ik sprak met haar over een werkgerelateerde situatie die lang aanhoudt. Complexe grote organisatie, een corporate. Midden in de zoveelste change. Klinkt je vast bekend in de oren.

Zij heeft zich voor lange tijd al gecommit (schrijf je dit zo?) aan deze organisatie en paste er altijd perfect bij. Maar de laatste jaren gaat het steeds minder soepel. Niet met haar carrière, die verloopt prima, maar met haar relatie met deze corporate.

Conclusie is dat ze er mogelijk niet meer past. Een pijnlijke conclusie wat jarenlang waren ze een match made in heaven. En nu niet meer. ‘Ben ik dan zo veranderd?’, vroeg ze zich af vorige week.

Het antwoord is ja en nee. En eigenlijk niet relevant. Je krijgt er namelijk nooit echt een goed antwoord op. Je hebt hier tenslotte over een relatie met een organisatie en niet met een mens. 

Complex? Ook dit is ja en nee.

Ja, omdat afscheid nemen vaak pijnlijk is en het grote onbekende op de loer ligt.

Nee, omdat moeilijke besluiten nu eenmaal leiden tot een makkelijker leven.

Ik zei haar: als je niet meer bij deze cultuur past kun je 2 dingen doen. Je aanpassen en er niet meer over zeuren, of weggaan.

Ze ging hier nog even op kauwen. 

Hoe zit het met jouw relatie lieve topvrouw? Pas je nog steeds goed bij elkaar of heb je eigenlijk relatietherapie nodig omdat je niet meer matcht? 
Laat het mij eens weten! Stuur je mij een DM?

Warme groet en fijne week!
Annemarie

#cultuur #relatie #match #relatietherapie #topvrouw #topvrouwen #inspiratie #motivatie #verbinding

ps: vanavond heb ik een talk & hot seat met topvrouwen. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar voordat de online room uit elkaar barst…

aanpassen en er niet meer over zeuren

=

Waarom kies je voor mijn programma?

=

Plan een vrijblijvend gesprek in!