Lieve topvrouw, wat zeg je?

Deze zin heb ik in de afgelopen jaren met grote regelmaat uitgesproken. Waarom? Omdat ik een gehoorprobleem heb. 14 jaar geleden heb ik na een oorinfectie gehoorschade in mijn binnenoren opgelopen maar was ik niet toe aan hulpmiddelen.

Tot dit voorjaar.

De wereld ging weer open, we ontmoeten elkaar weer op terrassen en op borrels en ik merkte dat ik je steeds slechter hoorde. 

Echt een frustratie voor mij.  Zeker op borrels als we staan, praatte je regelmatig over mijn hoofd heen (Ik ben nogal klein). Dit voelde best eenzaam.

Dit voelde best eenzaam.

Vaak kon ik uit steekwoorden best de grote lijn opmaken waardoor jij nooit iets hebt gemerkt. 

Soms hoorde ik dat ik zo’n harde stem heb, tja ik hoorde m niet…. dus dat kan wel kloppen. Ik werd daar altijd een beetje verdrietig van.

En nu, ik heb de stap gezet. Ik heb mijn eigen hulpmiddelen in. Rozegoud zijn ze. Ze hangen achter mijn oren en ik heb mijn eerste week achter de rug. Ik stond op het hockeyveld, ik zat met een topvrouw in een lounge, ik was op een borrel en kon iedereen volgen! 

Heb ik spijt dat ik de afgelopen jaren niet eerder deze stap gezet heb? Welnee, dat was een bewuste keuze. Maar nu ik ze eenmaal heb, geniet ik echt enorm van alle geluiden!

Maar lieve topvrouw ik heb je het afgelopen jaar tijdens onze 1op1 gesprekken echt gehoord. Over jouw onzekerheden, je innerlijke strijd waarom je weinig rust ervaart en je eenzaamheid. Ik hoorde je en hoor je nu hopelijk nog beter!

Mocht jij een luisterend oor zoeken, neem dan graag even contact met mij op!

Warme groet,

Annemarie

Zoek jij nog een luisterend oor?

=

Waarom kies je voor mijn programma?

=

Plan een vrijblijvend gesprek in!