Lieve topvrouw, heb jij ook vrij genomen tot het einde van jaar? Ik hoor je denken…hoezo? Laat mij het uitleggen…

Sinds afgelopen maandag tot 31 december werkt het overgrote deel van de vrouwen, zonder dat ze ervoor betaald wordt. Dat is de trieste optelsom van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. 

Aangezien vrouwen volgens het CBS gemiddeld 13 procent per uur minder verdienen dan mannen, werken ze de laatste 34 dagen van het jaar gratis. Equal Pay Day heet deze dag. Dit is de dag in het jaar waarop mannen gemiddeld het jaarloon van vrouwen hebben verdiend. 

En dat was dus afgelopen maandag!

Moet je nagaan!
Midden in de eindsprint. 
Midden in de drukste periode van het jaar.
Met alle doelen die nog gerealiseerd moeten worden.
Met alle druk die er is. 
Midden in de tijd dat je wellicht in de avonden je laptop nog ‘even’ opent.
Midden in de tijd dat je er mogelijk minder bent voor je partner en kinderen? Of voor je vrienden? 

Hoe voelt dat voor jou?

Ik ben erg voor het echte empowerment van vrouwen. Want we kunnen veel zelf!

Ik heb al eerder hier geschreven over die ‘vrijheid’ die vrouwen toedichten aan 32-uur op contract, maar wel structureel 40-uur werken. ‘Zo lekker die vrijheid!’, hoor ik dan. Yeah right! Niemand komt aan jouw vrije dag….tot er zakelijk iets belangrijks is, dan sta jij er gewoon.
Hierin moeten vrouwen zelf echt nog een stap zetten. Gewoon 40 uur op contract en doe je het eens week sneller, good for you! 

En vrouwen kunnen zelf ook nog een hoop doen aan het claimen van hun successen en het boosten van hun zelfvertrouwen. Heus!

Maar die loonkloof is me wel een dingetje. 

En toch doe ik ook nu de oproep aan jou lieve topvrouw! Wie heeft het lef om dit dossier open te gooien? 

Zet tijdens je MT eens je loonstrook op het scherm en vraag eens of jouw (mannelijke) peers dit ook verdienen. Of dat zij wellicht stiekem toch een paar (13!) procenten meer verdienen? 

Ik denk dat vrouwen het zelf bespreekbaar moeten maken. Het gaat tenslotte om onszelf. Wie beter dan wij kunnen dit oppakken?

Wie durft dit? Ik ben echt niet van protesten, barricades of andere vormen van opruiing maar ik ben wel voor eerlijkheid. 

Ladies, wij zijn aan zet!

Kan ik je helpen? Met voldoende #lef, #zelfvertrouwen en #energie om dit te doen? Voor jezelf?
Stuur me een DM, ik help je graag!

Zullen we er een fles bubbels om verlotend dat jij dit gaat regelen? Voor jou! De eerste 10 krijgen van mij een fles! Kom maar op!

#ladiesaanzet

Warme groet,
Annemarie