Eigenlijk wilde ik vandaag iets anders hier delen. Maar de afgelopen dagen werd mij een aantal zaken duidelijk dat ik daaraan voorrang geef in deze post. Het zit nu al even in mijn hoofd en het moet eruit.

Klinkt heel vaag waarschijnlijk zo op deze vroege zondagochtend.

De week vielen er een paar kwartjes op z’n plek. Een aantal van mijn inzichten kwamen bij elkaar en het bevestigde weer eens mijn missie.

Topvrouwen laten stralen in de rollen die ze vervullen waardoor ze graag blijven!

Op meerdere plekken ontmoette ik topvrouwen deze week. Laat ik stellen dat ik ze kon indelen in 2 groepen:

De groep topvrouwen die werkt binnen de corporates of groot MKB

De groep topvrouwen die is vertrokken uit de corporate of groot MKB en nooit meer terug wil en nu veelal als zelfstandige werkt

Het voelde zo herkenbaar voor mij. Ik ben er zelf ook een van.

Juist doordat ik deze groepen na elkaar zag was het patroon zo pijnlijk zichtbaar. Als we niet oppassen zal binnen enkele jaren een aanzienlijk percentage van die eerste groep zich bij de tweede groep voegen.

En juist dat wil ik graag voorkomen. Juist dat is te voorkomen!

Ik zeg met regelmaat als ik de kennis van vandaag had, was ik wellicht nooit uitgestapt. Had ik het serieus anders aangepakt. Zelf.

Juist wel mijn ambities te delen, wat ik nu niet deed .. stel je voor! Door hulpvragen te stellen. En om een mentor en een sponsor te vragen.

Ik deel nog meer eens mijn rijtje met belangrijke tips:

Starts with the end in mind! Wat is jouw ambitie? Wat wil je bereiken? Weet jouw zakelijke omgeving dit ook? Deel dit! En zoek een sponsor die je verder helpt. Niets zo killing als het niet delen van je ambities

Gedraag je als een vrouw, dus niet als one-of-guys of als meisje! 

Zoek de rand van je comfortzone op, of nog beter ga over de rand, daar zit je groei! En met een mentor aan je zijde: they’ve tot your back!

Check je salaris! Verdien jij hetzelfde als je peers?

Vraag om hulp! Op mijn vraag in hoeverre wij hulpvragen als teken van incompetent zien ging meer dan 50% van de handen omhoog! Inclusief de mijne! 

Lieve Topvrouw, dit kun je allemaal zelf in gang zetten. Morgen al!

En als je wilt dat ik eens met je meedenk? Stuur mij een DM en we plannen iets in. Vanaf mei heb ik weer 1 plekje voor een nieuwe topvrouw in mijn programma!

Maak er een mooie zondag van.

warme groet,

Annemarie