Lieve topvrouw, in welk team zit jij? Zit jij in je primaire of in je secundaire team? Heb jij daar wel eens over nagedacht?

De afgelopen weken kwam dit thema weer veelvuldig aan bod. In welk team zit jij eigenijk? Jouw primaire team of je secundaire?

Laat ik het eerst eens uitleggen. Je primaire team zou je team met jouw peers moeten zijn. Jouw mede MT-leden. Je secundaire team is het team dat je aanstuurt. Jouw teamleden of MT-leden, die aan jou rapporteren.

In alle gesprekken kwam terug dat we eigenlijk niet in het juiste team zitten.

Vaak omdat we ons niet helemaal veilig voelen tussen peers, omdat de dynamiek ingewikkeld is. Omdat we regelmatig de enige vrouw zijn en dat ingewikkeld vinden. Maar ook omdat we ons juist heel veilig en vertrouwd voelen met onze mensen die we aansturen. Dat is ons clubhuis, ons  echte team. Het voelt warm.

Wat mijn analyse is (niet gebaseerd op enige wetenschappelijke grond) is dat wij ons regelmatig onzeker voelen tussen peers en daarom het team zoeken waarin we ons wel veilig en zeker voelen. Het is een plek waarin we leiden vanuit onze intenties en intuïtief zijn.

Daarom voelen wij ons daar thuis.

Ik noemde mij zelf moeder de gans. Of ze mij allemaal zo’n leuke moeder vonden betwijfel ik, maar ik voelde me heel erg thuis tussen mijn eigen mensen en veel minder tussen mijn peers. Ik heb af en toe zeker in het verkeerde primaire team gezeten. Met als gevolg dat ik mij vanuit mijn onzekerheid zeer mannelijk ging gedragen tussen mijn mannelijke peers en ze bij voorkeur ontliep.

Wat ik namelijk ook vaak terug hoor is dat het werkelijke primaire team gevuld is met allerlei apen die boven op de rots zitten. Die altijd om het hardst in de ik-vorm aan het vertellen zijn om hun resultaten. Maar hebben wij ons ooit afgevraagd waarom die apen naar boven klimmen? Niet alleen om te heersen, maar bovenal om gezien te worden. Ook door jou dus.

En juist omdat jij je focus uit onzekerheid en onveiligheid vooral richt op jouw eigen teams, heb je dus minder oog voor wat de teamleden in jouw primaire team nodig hebben. Ook van jou.

Daarom hebben zoveel management- en directieteams ook coaching en begeleiding nodig. Omdat de teamleden niet allemaal in het zelfde primaire team zitten.

En dat werkt dus niet.

Niet op de inhoud maar zeker niet op de relatie.

Omdat het onveilig voelt.

Het is onduidelijk wat je van elkaar verwacht en wat je aan elkaar hebt.

Dit inzicht kan vaak al de eerste stap in de oplossing zijn. Maar wel vanuit zelfvertrouwen. Want als je zelf niet voldoende vertrouwen voelt in jouw rol en jouw prestaties sta je minder open om de verbinding aan te gaan met jouw peers terwijl het nog onveilig voelt. Dus stap voor stap.

Heb jij ook behoefte om in jouw primaire team jouw rol te pakken? Plan gerust een vrijblijvende call in op mijn website. Of kom op 17 februari naar mijn online lunch & learn waarin ik hierover uitgebreid met je in gesprek ga! Stuur mij een DM als je hierbij wilt aansluiten.

Voor nu, nog een fijne zondag!

Warme groet,

Annemarie