Zichtbaarheid en netwerken.
Het is echt zo’n thema waar vrouwen mee worstelen.

Afgelopen donderdag was ik op het event van SER Topvrouwen.
Daar ontmoette ik oude en nieuwe bekenden, vrouwen die ik alleen van Linkedin kende en vrouwen die ik nog niet eerder ontmoette.

We houden vaak verborgen hoe onzeker wij zijn voorafgaand aan dit soort events.
Alleen al het binnenkomen bij zo’n event, het blijft een dingetje. Vele vrouwen sprak ik erover donderdag.

Opgelucht: oh heb jij dat nou ook? Ja echt wel.

Vrouwen en netwerken: het is geen match made in heaven. Ja, uitzonderingen zijn er altijd. Ik schreef er al eerder over.
Vrouwen denken vaak: die wil wat van mij of ik moet iets van haar willen. Maar wat dan? Geen idee, dus ik dan ga ik maar niet…

Toen ik een jaar geleden alleen naar het AFAS theater reed in Leusden, had ik zelfs nog even 10 minuten om de hoek geparkeerd gestaan. Stel je voor. Ik was hartstikke vroeg en kende niemand. Niet echt een aantrekkelijk vooruitzicht om daar alleen binnen te komen.

Maar in het afgelopen jaar heb ik geleerd, dat als ik zelf iets ervaar mijn vrouwelijke soortgenoten vaak hetzelfde ervaren. Ook de drempel hierbij!

De reden waarom ik bij mijn borrels altijd zeg: neem je business bestie mee! Hoef je niet alleen naar binnen. Is toch een drempel minder.. en dat werkt. (trouwens, ik heb nog 1 ticket voor jou+ bestie voor de borrel van 15 juni!, interesse? stuur maar een DM!)

En dat was donderdag net zo!
Samen met een nieuwe vriendin (mijn bestie op dit event) kwam ik binnen. In de hal liep ik al tegen de eerste bekenden aan en dit bleef zo tot het einde.

Ik heb enorm genoten, vooral van de energie door het verbinden met jou voor en na het officiële programma.

Het was super om jou, die ik volg, te ontmoeten in het echt!

Het was geweldig om te horen hoezeer jij geniet van mijn stukjes en dat je graag met mij wilde kennismaken!

Vol verbinding reed ik naar huis! Een lijstje met namen van vrouwen die ik graag nog beter wil leren kennen op zak! Dus binnenkort drink ik graag weer eens (virtueel) wat kopjes koffie! Niet om te netwerken, maar om echt te verbinden, elkaar te inspireren en motiveren!

Maak er een geweldig Pinksterweekend van!

Liefs, Annemarie

ps: Immy Dekkers-Swaab en Mandana Mirjavanmard zijn de prachtige dames op deze foto!