Lieve topvrouw, ik had een burn-out. Nou ja, ik dacht dat ik een burn out.Al weer een paar jaar geleden was ik mijzelf helemaal kwijt. Ik was echt op.

Ik bleek vooral op, want een burn out had ik niet.

Maar om te herstellen ben ik met hulp van een coach en psycholoog aan de slag gegaan (ik heb dit vaker verteld) maar bovenal ZELF.

Zo leerde ik dat als ik mijn dag startte met een fijn ochtend ritueel ik een veel fijnere dag kon hebben en dat als ik dat ritueel ook beschreef waar ik blij van werd, ik daar echt een heel blij gevoel van kreeg.

Wat ik leerde is dat als je start met positieve gedachten, je hiermee je negatieve gedachten uitschakelt. Ik was me tot dan toe totaal niet bewust van deze werking in mijn hoofd! Wellicht bizar voor jou, maar neem van mij aan.. ik leefde waarschijnlijk onder een steen (zo ervoor ik het niet hoor!)…

Maar toch, dat beïnvloeden van mijn negatieve gedachten bleek zo krachtig dat ik echt verslaafd ben geraakt aan positieve gedachten inzetten. Ik ben dan ook groot fan van omdenken.

Maar dit is niet alleen omdenken. Omdenken is vanuit een negatieve gedachten iets ombuigen naar iets positiefs.

Ik merkte dat als ik gelijk bij het wakker worden mijzelf activeerde op positieve gedachten, dingen die ik waardevol vond, of waarvoor ik dankbaar was dat ik hiermee mijn mindset direct beïnvloedde.

Hiermee kwam mijn zelfvertrouwen schoorvoetend terug.

Ik had zelf een sleutel om me beter te voelen. Dat gaf mij echt kracht!

Hierdoor durfde ik zelf weer na te denken over waar ik echt goed in ben en wat hierin mijn uitdagingen zijn, mijn valkuilen en allergie. Met dit inzicht leerde ik mijzelf opnieuw kennen.

Sterker nog: ik leerde mijzelf beter kennen dan ooit te voeren!

Ik deed het namelijk allemaal bewust!

Het grappige is dat ik in mijn kwaliteiten allang ‘onbewust bekwaam’ was!

Dat geldt voor ons allemaal.

Maar door ze ‘tijdelijk’ actief terug te trekken naar ‘bewust bekwaam’ kon ik de balans tussen mijn kwaliteiten, allergie, valkuil en uitdaging ontdekken.

Volg je mij nog??

Hoe zit dat bij jou? Zitten jouw kwaliteiten ook in onbewust bekwaam en heb jij behoefte om ze in balans te brengen met jouw allergie, valkuil en uitdaging?

Luister mijn podcast dan vooral! Nummer #54 in Spotify of Apple 

Nog beter kom 17 februari naar de online lunch & learn. Ik ga hier namelijk uitgebreid op in! Ook met jou.. dus be there!

Liever live Kennismaken? Op 16 maart organiseer ik weer een topvrouwen borrel! Er zijn nog een paar tickets beschikbaar, dus beslis snel! De tickets kosten 80 euro excl btw en je mag je business bestie meenemen! Dus 2 voor 1 prijs!

Voor nu, warme groet!

…en maak er een mooi weekend van!

Annemarie

Ps: mocht je interesse hebben in mijn boek waarin ik mijn tips hierover deel? Stuur me gerust een DM!