#Sleutelfiguren.. personen die je leven hebben geraakt! Een thema van Janine Vos (CHRO van Rabo en Topvrouw van 2022) dat gisteren ter sprake kwam tijdens het vrouwelijk leiderschap event van de Rabobank.
Een vraag die mij even aan het denken zette omdat ik vele sleutelfiguren kon benoemen in mijn directe omgeving.

Maar toch voor mij is het gesprek dat ik zo’n 2 jaar geleden had met Jo Knippenberg van zulke waarde geweest dat ik hem gisteren benoemde.

Hij had gehoord dat ik ondernemer was geworden en stelde voor mij van enkele tips te voorzien.

De eerste tip: Activeer je netwerk! Ik had geen idee wat hij daarmee bedoelde… maar tijdens een kop koffie legde hij uit dat een actief netwerk je de bal toespeelt. Maar ja, ik had op dat moment zo’n 1000 kpn-ers, ex- en oud kpn-ers.. En een verdwaalde leverancier of klant. Niet echt actief.

Tweede tip: vraag in elk gesprek of je gesprekspartner je met minimaal 1 persoon uit zijn of haar netwerk kan verbinden.

En de derde tip was concreet: twee namen! Eentje daarvan was Mieke Boas van der Tas. In haar woonkamer vertelde zij mij over haar carrière en leven en gaf mij de tip om bij de #ledenraad van de Rabobank gedaan. Hetgeen ik dus heb gedaan Waarbij ik als zeer actief lid ook in de #adviesraad zit voor het thema Financieel Gezond Leven! 
De hele reden dat ik gisteren in de zaal aanwezig was. Het maakte de cirkel rond voor mij. #waardevol!

Naast dit onderwerp waren ook zakenvrouw van het jaar 2022 Kristel Groenenboom aanwezig en Mandy Woelkens (zij/haar) hoofdredacteur van Linda.Meiden. Zij gaf mooie inzichten over generatie-z! (ik hoop dat ik mijn dochter van 21 beter begrijp nu….)

Na afloop was er veel ruimte voor kennismaken met de andere vrouwen in de zaal waarbij ik mij netwerk weer verder mocht activeren! Want die tip heb ik sinds dat moment zeer ter harte genomen waardoor ik een netwerk van bijna 6000 volgers heb!
Die tip destijds is voor mij van onschatbare waarde geweest.

Dank dus daarvoor en bij 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗱𝗲𝗲𝗹 𝗶𝗸 𝗺 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻𝘀 𝗺𝗲𝘁 𝗷𝗼𝘂!

Stuur me een DM als ik jou met iemand in mijn netwerk kan verbinden!
Een van mijn kernwaarden: #verbinden! Door de energie die vrijkomt als er echt contact ontstaat, zonder dat daar een transactie onder ligt!

𝗢𝗼𝗸 𝘇𝗶𝗻 𝗼𝗺 𝘁𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗯𝗶𝗻𝗱𝗲𝗻? 𝗞𝗼𝗺 𝗱𝗮𝗻 𝟮𝟬 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹 𝗼𝗽 𝗺𝗶𝗷𝗻 𝗯𝗼𝗿𝗿𝗲𝗹 𝗼𝗽 𝗟𝗮𝗻𝗱𝗴𝗼𝗲𝗱 𝗚𝗿𝘆𝘁𝘁𝗲 𝗕𝗹𝗼𝗲𝗺𝗲𝗻𝗵𝗲𝘂𝘃𝗲𝗹 𝗶𝗻 𝗗𝗿𝗶𝗲𝗯𝗲𝗿𝗴𝗲𝗻! 𝗩𝗮𝗻𝗮𝗳 𝗵𝗮𝗹𝗳 𝟲-𝟲 𝘂𝘂𝗿. 𝗜𝗸 𝗵𝗲𝗯 𝗻𝗼𝗴 𝗲𝗻𝗸𝗲𝗹𝗲 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝗯𝗮𝗮𝗿. 𝗦𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗺𝗶𝗷 𝗵𝗶𝗲𝗿𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗷𝗲 𝗮𝗹𝘀 𝗷𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗶𝗻𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗯𝗼𝗿𝗿𝗲𝗹 𝘄𝗶𝗹𝘁 𝗼𝗻𝘁𝘃𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻!